Искате да подсилите паметта си – включете в менюто си тези добавки!

0
553

За да се справите със стреса, да подсилите паметта си и да се концентрирате по-лесно, не пропускайте тези добавки

В забързаното ни ежедневие е много важно да разчитаме на своята памет и концентрация във всеки един момент.

добавки
Полезни добавки укрепват мозъка и подсилват паметта

Но покрай редица злободневни проблеми, понякога ставаме разсеяни, забравяме или пропускаме важни детайли. За да се справим с тези проблеми, съвет ни дава Shop.Hera.bg.

В динамичното ни ежедневие често ставаме свидетели на един доста неприятен процес – силният стрес, постоянното подлагане на напрежение на нашия ум, често водят до т.нар. синдром бърнаут, или в дословен превод от английски език – прегаряне. Това е първата стъпка до изпадането в тежки депресивни състояния, от които изходът е само с професионална психологическа помощ.

За да съхраним себе си, в помощ на нашата битка със стреса, се включва Майката природа. С уникалните растения, посочени по-долу, ние ще подобрим паметта си, ще преодолеем вредното въздействие на стреса и ще направим концентрацията си много по-лесна.



Първата добавка е растението гинко билоба. Това е дървесен вид, който се използва в алтернативната медицина от дълбока древност. Известен факт е, че в гинко билобата се съдържат мощни антиоксидантни вещества, като терпеноиди и флавоноиди, които неутрализират въздействието на свободните радикали. Благодарение на тях, нашият ум се бори успешно със стреса, претоварването и психическото напрежение.

На следващо място опитайте сибирският жен шен. Това е храстовидно растение от региона на Североизточна Азия. Най-полезната част от това растение е неговият корен, в който се концентрират полезни вещества като кликозиди, полизахариди и сапонини. Като добавка, сибирският жен шен се препоръчва при по-възрастни хора, като повлиява положително на паметта и енергичността им.

Следващата добавка е гуараната, която представлява пълзящо и увивно вечнозелено растение, което произлиза от южноамериканските джунгли. Растението е с големи листа и цъфти в красиви червени и бели окраски. Особено ценени са семената на гуараната, които са богати на веществото гуаранин, което наподобява по действието си за човешкия организъм на кофеина.

Друга изключително ценна добавка е от растението готу кола – пълзящо многогодишно растение, познато за специалистите в Аюрведа. От дълбока древност се ползват стеблото и листата на готу колата, тъй като те са богати на витамини, калций, калий, цинк, магнезий, фосфор и други, които повлияват успешно действието на мозъчната дейност на хората.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.