Така се прави бразилска лимеада: Тамошната лимонада с превъзходен вкус (лесно и бързо)

0
678

Тази бразилска лимеада става свежа, вкусна и разхлаждаща

Предлагаме ви рецептата за бразилска лимеада. Тамошната известна лимонада, чиито вкус е направо неустоим. Хубавото е, че се прави и бързо, и лесно като детска игра.

бразилска лимеада
Прекрасна става тази свежа бразилска лимеада

Трябват ни седем чаши по 200 грама студена вода, 4-5 лъжици захар, сокът от шест лайма, кората от един лайм или кората от два лимона, половин чаша кондензирано мляко.

Първо трябва да си вземем една голяма купа и в нея да разбъркаме хубаво цялата вода заедно със захарта. След това взимаме един голям блендер или кухненски робот и в него изсипваме лимоновия сок, кората от настъргания лайм и три чаши от готовата ни вече захарна вода.

Количеството трябва да е точно, тъй като дори и голям да бъде блендерът, той пак трудно ще побере всичката течност. Прибавяме си в него и кондензираното мляко.



Пускаме уреда и започваме да разбиваме на високи обороти, докато се образува пяна. След това тази разбита течност си я изсипваме при останалата част от нашата захарна вода. Разбъркваме отново и то много хубаво, за да се превърне в хомогенна смес.

Готовата бразилска лимонада си я изсипваме във висока чаша, която е пълна с лед. Количеството на захарта в напитката може да варира според личния ви вкус, но кондерзираното мляко е задължително и не може да се заменя с друго.

Тази лимонада става ултра вкусна и е повече от прекрасна за топлото време. Така освежава, разхлажда и дава тонус, че може да се пие още и още. Всеки, който я е опитал, не се ограничава само до една-две чаши, вярвайте ни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.