Така се прави свинска рибица със сос от карамелизиран лук и сок от портокал (зверска вкусотия)

0
496

Тази свинска рибица със сос от карамелизиран лук и сок от портокал става един път – чудно вкусно

Предлагаме ви рецептата за свинска рибица със сос от карамелизиран лук и сок от портокал. Зверски вкусно ястие, в което ще се влюбите още от първата хапка. Неустоимо става, затова непременно го опитайте.

свинска рибица със сос от карамелизиран лук и сок от портокал
Чудно вкусна става тази свинска рибица със сос от карамелизиран лук и сок от портокал

Трябва ни един килограм свинска рибица, два броя лук, три скилидки чесън, една чашка бяло вино, два портокала, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си запържим на котлона лука и чесъна, докато се карамелизират хубаво. После ги изваждаме и ги пасираме. В същата тази мазнина си запечатваме просто свинската рибица, която преди това сме поръсили с черен пипер и сол на вкус.

След това си прехвърляме месцето в една тенджера под налягане и слагаме вътре лука, чесъна и бялото вино. Изчакваме около пет минутки, за да може да заври алкохолът. Чак тогава поставяме и сока от портокал и половина, плюс една чашка вода. Оставяме да се готви за около 30 минутки.



За това вкусно ястие отлично върви и гарнитура от картофи. Добра идея е да ги сварите за около десетина минути, а после да ги запържите за още толкова в едно тиганче.

Нищо работа е тази рецепта, но пък става уникално апетитна. Прави се лесно и дори да не сте особени специалисти и майстори в кулинарията, пак може да бъдете спокойни, че ще ви се получи отлично.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.