Забравете за тези храни, ако задържате течности

0
401

Често пъти този проблем се дължи на небалансирана диета

Специалистите съветват да забравите за тези храни, ако задържате течности.

храни
Често пъти този проблем се дължи на небалансирана диета

Този здравословен проблем, наричан още едем, се среща доста често. Той се дължи основно на приема на нездравословни храни, небалансирана диета, заседнал начин на живот и прием на недостатъчно количество вода.

Ако задържате течности, задължително трябва да избягвате приема на тези храни:

Колбаси
Освен, че съдържат твърде много мазнини, в производството им се влагат и огромни количества натрий. Това води до задържане на течности. Консумацията на колбаси води до „обвиване“ на артериалните стени, което често пъти е причина за сърдечен удар.



Сирена
В категорията на храните, които трябва да изхвърлите от менюто си, са и твърде солените сирена. Обикновено такъв тип сирена се сервират под формата на плата, заедно с пушена шунка, бекон или наденички.

Рафинирана захар
Също като солта, влизайки в тялото ви, рафинираната захар пречи на тялото ви да се освободи от течностите. Това на свой ред предизвиква подуване. Избягвайте приема на рафинирана захар и продукти, в които се съдържа. Можете да я заместите с естествени подсладители като мед, стевия или канела.

Освен това е добре да изключите от менюто си бялото брашно, всички видове чипсове и снаксове, както и алкохолните напитки разбира се, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.