Запишете си рецептата за любимия пудинг с ориз на Мария Игнатова! (лесен и разкошен)

0
412

Този пудинг с ориз на Мария Игнатова е една от кулинарните й гордости

Предлагаме ви рецептата за любимия пудинг с ориз на Мария Игнатова. Водещата на „Господари на ефира“ споделя, че няма особено много време да готви, но пък прави няколко уникални неща. Този десерт е един от тях.

пудинг с ориз на Мария Игнатова
Бърз, лесен и вкусен е този пудинг с ориз на Мария Игнатова

Трябват ни 180 грама ориз, 600 грама прясно мляко, пет яйца, половин лимон, 70 грама захар, една шепа стафиди, една лъжица краве масло.

Първо трябва да сди измием ориза, а после да го сварим. Прецеждаме го след това и добавяме в него млякото като отново го варим докато омекне.

След това прибавяме вътре настърганата кора от лимона, маслото и жълтъците, които сме разбили със захарта. Най-накрая идва ред да си добавим и стафидите. Слагаме и разбитите на сняг белтъци.



Разбъркваме много хубаво всичко това и го изсипваме в една намазнена форма за кекс или сладкиши. Пъхаме го във фурната да се запече и после сладко-сладко си го хапваме.

Чаровната Мария Игнатова признава, че обожава този пудинг и го прави честичко у дома. Тя не крие, че следи за добрата си физическа форма, но предпочита да я поддържа със спорт и тичане, а не със строги диети.

Уверяваме ви, че рецептата й е наистина страхотна, защото лично ние се решихме и я изпробвахме. А след това направо си облизахме пръстите, толкова апетитно беше.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.