Какво не знаем за покойния Хю Хефнър?!

0
412

Хю Хефнър си отиде, но остави на земята цяла своя империя!

Една епоха си отиде. Хю Хефнър вече го няма и няма да се върне. 91-годишният бизнесмен издъхна от естествена смърт, което натъжи милиони хора по света.

Хю Хефнър
Хю Хефнър изпревари своето време и затова стана новатор, който остави цяла епоха след себе си

Всички познаваха Хю като човек, който е изпреварил времето си. Той създаде „Плейбой“ във време, в което никой друг не би си и помислил даже да изложи гола женска снимка на показ.

Хората го знаят предимно с професионалните му дела, но личният му живот е също така наситен с преживявания. Всяко едно от тях оставя трайна следа в живота му.

Хю Хефнър идва на този свят на 9 април 1926 г. в Чикаго. Когато навършва пълнолетие, макар и към края си, Втората Световна война все още е в действие. Затова е пратен в армията, но докато го обучат, войната приключва.

Така Хю става свободен да прави с живота си каквото реши. Той е един от малкото интелигентни младежи на САЩ по онова време. Решава да следва висше образование, което е нещо грандиозно за американец тогава.



Хю записва Психология в университета в Илионойс. Забележете, не колеж, а направо към университет се устремява. Тази специалност го прави още по-начетен и жаден за изучаване на човешката психика.

Като психолог обаче Хефнър не работи нито ден, защото още като студент му хрумва идеята за „Плейбой“. Той основава списанието с едва 1600 долара, като 1000 от тях взима назаем от майка си.

Мъжката Библия излиза на бял свят през декември 1953 г., а първата жена на корицата е емблематичната Мерилин Монро. Това прави печалбите още от първото издание огромни.

„Плейбой“ обаче коства немалко на Хю Хефнър в личен план. Заради списанието той губи първата си съпруга Милдред Уилямс.

Тя е с него по време на основаването на могъщата му империя, но не одобрява всичките голотии, с които мъжът й се занимава. Затова двамата се развеждат след 10-годишен брак.

Счита се, че именно това е голямата любов на Хю, тъй като след нея той не се жени цели 30 години. Едва когато прехвърля 60-те, започва да сключва бракове с млади красавици.

За втората си съпруга Кимбърли Конрад е женен цели 21 години, преди да я напусне заради тази, която остави вдовица. Кристъл Харис прекара като негова съпруга последните 5 години от живота му.

Хю Хефнър има цели 4 деца. Всички те ще трябва да си поделят милионите на баща си и да управляват бизнеса му.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.