Така се прави бобена крем супа: Интересен вариант на любимо ястие (хем евтино, хем вкусно)

0
313

Тази бобена крем супа става просто приказна, благичка и вкусна

Предлагаме ви рецептата за бобена крем супа. Интересен и различен вариант на вкусотиите с боб, които са ни и традиция, и любов. Нямате идея колко е евтина, а пък колко разкошна става.

бобена крем супа
Различна, интересна и ултра вкусна става тази бобена крем супа

Трябват ни 500 грама боб, глава и половина лук, два моркова, пет скилидки чесън, четири лъжици олио, две чушки, един домат, четири лъжици сметана, две филии хляб, джоджен, червен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си измием хубаво боба и да го оставим да се накисне във вода за 24 часа. След това го изцеждаме от водата му и го поставяме в нова вода. В нея прибавяме и нарязаните лук и чесън.

Щом видим, че бобът вече се е посварил, добавяме към него джоджена, нарязания на ситно морков, ситно нарязаната чушка, домата, който сме настъргали и запържения вече в олио червен пипер. Посоляваме си със сол на вкус по наше желание.



Продължаваме да варим тази вкусотия, докато всички зеленчуци омекнат. Когато са вече готови, ги пасираме, а накрая си прибавяме и сметаната вътре в супичката.

Сервираме я на трапезата си заедно с изпържените крутони, които сме си направили от двете филии хляб. Става истинско удоволствие тази бобена крем супа, тъй като тя е по-различен и още по-апетитен вариант на любимата ни такава.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.