Бързи пухчета със сирене и яйца, които се топят в устата (чудна закуска)

0
814

Тези пухчета със сирене и яйца се правят лесно и много бързо

Предлагаме ви рецептата за чудни пухчета със сирене и яйца, които са страхотна закуска. Приготвят се много бързо и много лесно, а се топят в устата при всеки залък. Горещо ви ги препоръчваме.

пухчета със сирене и яйца
Вкусни, бързи и лесни пухчета със сирене и яйца

Трябват ни две яйца, половин кофичка кисело мляко, една лъжичка сода за хляб, една лъжичка сол, една трета чаша олио, чаша и половина брашно, 150 грама сирене, малко масло.

Първо трябва да си разбием хубаво яйцата и към тях да добавим киселото мляко, в което сме сложили вече содата за хляб. След това добавяме солта и олиото.

После прибавяме брашното с лъжица като постоянно го бъркаме, за да не се получат неприятните бучки вътре в него. Бъркаме, докато се получи жилава и гъста каша. В нея след това слагаме настърганото сирене.



Взимаме си една намазана вече с олио тава и в нея гребваме една лъжица от сместа, която поставяме на купчинка. Върху всяка от купчинките си поставяме по малко сирене и малка бучка масълце.

Пъхаме да се пече във фурната, която сме загряли преди това на температура от 250 градуса. Печем за около 25 минутки и сервираме на трапезата, докато са още топли. Ако искате, може да си оформите тези вкусотийки и като мъфини, стига да имате подходящите формички.

Толкова са лесни тези закусчици, а са така ароматни и наистина се топят в устата като ги хапнем. Те са едни от предпочитаните закуски за зимата и всички ги харесват.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.