Захладня: Дойде му времето на това вкусно свинско с лимон и картофи (топ рецепта)

0
282

Това свинско с лимон и картофи направо цепи мрака

Предлагаме ви рецептата за свинско с лимон и картофи. Толкова вкусно, че направо цепи мрака и няма как да го оставите. Не и преди да сте опоскали цялата тава. Идеално е и за посрещане на гости и приятели.

свинско с лимон и картофи
Тъкмо за хладното време е това свинско с лимон и картофи

Трябват ни един килограм свински бут, половин чаша олио, четири скилидки чесън, една глава лук, една чаша бяло вино, една лъжица брашно, сока на един лимон, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем месото на средни по големина парчета. Взимаме една тенджера и в нея си загряваме олиото, а после запържваме свинското за около 4 минутки или докато промени цвета си.

След това добавяме ситно нарязания чесън и ситно нарязания лук. Разбъркваме хубаво всичко това и след малко прибавяме чашата с бялото вино. Изчакваме виното да заври, добавяме и малко вода и продължаваме да варим на тих огън, за да омекне месото.



В един отделен съд си разбиваме брашното, в което сме сипали и сока от лимона, заедно с малко студена вода. Трябва да получим съвсем хомогенна смес, която после изсипваме при свинското месо в тенджерата.

Пак разбъркваме хубаво и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Готовото вече месце го сервираме на трапезата заедно с пържени картофи, картофи на фурна или картофи соте и сос.

Тази рецепта може да бъде направена и с телешко или с пилешко месо, по ваш избор и желание. Каквото и месце да изберете, става просто разкошно и не е никак скъпо. А върви отлично и да го поднесете на приятелите си като ви дойдат на гости.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.