Така се прави печено пиле по кавказки (вкусна рецепта)

0
464

Това печено пиле по кавказки става чудно хубаво ястие

Предлагаме ви рецептата за печено пиле по кавказки. Приказно вкусно ястие, което може да сервирате на семейството си. А и защо не да нагостите с него приятели и гости.

печено пиле по кавказки
Чудно вкусно става това печено пиле по кавказки

Трябват ни един килограм пилешко месо, 12 малки пресни картофа, четири лъжици айран, четири лъжици кетчуп, половин лъжичка смлян мускатов орех, три лъжици олио, сто грама кашкавал, босилек, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си измием хубаво картофите, а също така и пилешкото месо. А после си ги нареждаме в една тавичка от йенаглас – може и без да ги нарязваме.

Добавяме вътре разбитото вече на айран кисело мляко, подправките и кетчупа. Разбъркваме хубаво всичко това и оставяме така да престои за около половин час.



После поливаме с олиото и пъхаме тавичката във фурната, която е вече предварително загрята на температура от около 200 градуса. Печем вкусотията за близо 20-ина минутки, а после засилваме градусите на 220 и оставяме да се пече за още половин час.

След като е готово и извадим тавата от фурната, поръсваме си ястието отгоре с настъргания кашкавал. Може и да не връщаме обратно тавата във фурната, защото кашкавалът така или иначе ще се разтопи от горещото ястие.

Пилето по кавказки е различно от нещата, които ние сме свикнали да си майсторим в кухнята, но пък става удивително вкусно. Пробвайте го и ще видите, че сме прави.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.