Мексиканско чили на Диана Любенова: Водещата сподели любима рецепта!

0
454

Това мексиканско чили на Диана Любенова е на почит в дома им

Предлагаме ви рецептата за мексиканско чили на Диана Любенова. Водещата признава, че това е една от любимите на семейството й вкусотии и често я прави, когато има време и реши да поглези близките си.

мексиканско чили на Диана Любенова
Лесно, апетитно и различно е това мексиканско чили на Диана Любенова

Трябват ни два пъти смляно пилешко или телешко месо около кило и двеста, връзка пресен лук. Малко вряла вода, черен пипер, червен пипер, кориандър на прах, люто чили по желание. Също и 300 грама белени домати или доматен сос, консерва с червен боб от 50 грама, една чашка червено вино – около 50 грама, пресен кориандър, едно меко авокадо, сладък червен лук, сирене чедър, сол на вкус.

Първо трябва да си задушим каймата заедно с пресния лук, нарязан на ситно и зехтин. Прибавяме после врялата вода, за да не се пържи, а когато стане на трици го сваляме от котлона и го подправяме.

След като му добавим подправките на вкус, го връщаме на котлона като прибавим белените и нарязани на кубчета домати, или доматения сос. Слагаме и червеното вино, заедно с червения боб.



Оставяме си тази вкусотия да къкри на бавен огън като запомнете, че колкото по-дълго се готви на слаб огън, толкова по-вкусно става после. След като видим, че вече е готово, си го поднасяме в купичка на трапезата.

Нашето чили можем да поднесем като към него в купичките поръсваме ситни кубчета червен лук, ситно нарязан пресен кориандър, нарязани малки кубчета авокадо и настъргано сирене чедър.

Диана Любенова признава, че не готви често. Твърде е заета и затова го прави само два пъти в седмицата, но готви по две ястия. Едно за нея и съпруга й, които ядат повече пикантно и друго за дъщеря им.

Тя обаче също обичала много това нейно мексиканско чили и не можела да му устои, когато й замирише от кухнята. Сигурни сме, че много ще се хареса и на вас.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.