Опитайте нашата мусака със спанак и картофи: Икономично, а зверски вкусно!

0
776

Тази мусака със спанак и картофи става разкошна, не я пропускайте

Предлагаме ви рецептата за мусака със спанак и картофи. Една от любимите ни е, защото е икономична, много лека и ултра вкусна. Идеално решение за всеки ден, но и за специални случаи.

мусака със спанак и картофи
Чудно вкусна и много лека е тази мусака със спанак и картофи

Трябват ни кило и половина картофи, две глави лук, 500 грама спанак, две яйца, 200 грама кисело мляко, два моркова, зехтин, чубрица, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на кубчета картофите, лука режем на ситно, а морковите ги настъргваме. След това си запържваме лука и морковите в един тиган, а след като омекнат към тях прибавяме и нарязания спанак. Задушаваме за около две минутки и сваляме от котлона.

През това време си слагаме картофите в една намазнена тавичка и жи запържваме, но направо във фурната, а не на тиган. От време на време ги разбъркваме, за да не загарят. Като видим, че са почти готови, посоляваме си ги на вкус и им добавяме чубрицата заедно с една чаша вода.



Поставяме към тях и сместа от тигана, хубаво разбъркваме всичко това и после заглаждаме ястието добре отгоре. Яйцата си ги разбиваме с млякото и след това ги изливаме върху мусаката.

Пак разпределяме равномерно в тавата и оставяме да се пече във фурната, докато не видим, че отгоре се е образувала онази златиста и апетитна коричка. Ако искате и за да стане още по-вкусно, си поръсваме отгоре с настърган кашкавал.

Оставяме го само за няколко минутки, за да се разтопи във фурната, а после вадим тази вкусотия и я сервираме на масата. Става лесно, бързо и удивително апетитно, в което и сами ще се убедите още от първата хапка.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.