Уха: Това мезе със сини домати отваря глътката и хапката!

0
338

Това мезе със сини домати плаче за ракийка и софра

Предлагаме ви рецептата за уникално мезе със сини домати. Така разяжда и така отваря глътката, че само плаче за добра компания и люта ракийка. Доволни ще останете, бъдете сигурни в това.

мезе със сини домати
Муцка става това вкусно мезе със сини домати

Трябват ни два патладжана, един домат, една трета чаша сирене, четвърт чаша с настърган кашкавал, четири лъжици олио, четвърт чаша ситно накълцан пресен магданоз, четвърт чаша галета, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на парчета патладжана – да са с дебелина около един сантиметър. След това ги нареждаме в една тавичка и ги овкусяваме със солта на вкус. Оставяме ги да престоят така около 20-ина минутки, за да им се махне горчивината.

После ги измиваме и ги подсушаваме върху кухненска хартия. Тавата си я намазваме с половината от необходимото олио и в нея поставяме четири резена от патладжана, които сме намазали с лъжица олио.



Прибавяме отгоре им сиренето, накълцания магданоз и нарязания на кръгове домат. Тези импровизирани „сандвичи“ си ги покриваме с останалите резени от патладжан. Намазваме с останалото олио и поръсваме отгоре им с настъргания кашкавал и с галетата.

Пъхаме да се пече във фурната, която е загрята на температура от 180 градуса. Необходими са само около 20-ина минутки, за да стане готова нашата вкусотия. Такова мезе не сте яли скоро, в което сме сигурни. Много ще ви хареса.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.