Внимание! Тези грешки съкращават живота на електроуредите в дома ви

0
1009

Не ги допускайте и ще ползвате електроуредите си дълго време

Знаете ли, че има някои грешки при употребата на електроуредите съкращават значително живота им?

електроуредите
Не ги допускайте и ще ползвате електроуредите си дълго време

В следващите редове ще ви разкрием грешките, които не трябва да правите, ако не искате да съкратите живота на електроуредите, които използвате.

Често пъти, когато електрическите уреди се счупят биват хвърлени обвинения върху производителя, че са лошо направени. На практика обаче краткотрайният им живот се дължи на прекалено мързеливия начин, по който биват използвани. И най-вече на това, че не се пазят.

Сложете ръка на сърцето си и признайте колко пъти сте прочели инструкциите за употреба, преди да ползвате новия електроуред, който сте си купили. Много пъти правите погрешни неща, а това неминуемо води до съкращаването на живота им.



Така например в никакъв случай не трябва да си позволявате да поставяте тежки предмети върху пералнята. Още повече да сядате върху нея.
Не е добре да се въртят малки предмети в барабана й. Именно поради тази причина е препоръчително да проверявате джобовете на дрехите, преди да ги сложите да се перат.

За да избегнете натрупването на бактерии и развитието на гъбички, задължително забърсвайте гумените уплътнения на пералнята. Това трябва да става след всяко пране.

Що се отнася до хладилника, то правилната грижа за него започва още преди да е прекрачил прага на дома ви.
Истината е, че за да работи дълго и безпроблемно, този електрически уред трябва да бъде транспортиран прав.

В случай, че нямате представа по какъв начин е местен, най-добре е да изчакате поне едно денонощие, преди да го включите в мрежата.
В никакъв случай не прибирайте гореща храна или напитки в хладилника. Първо изчакайте да се охладят и едва тогава ги приберете.

При все, че нямат нужда от размразяване два пъти годишно, както старите хладилници, то трябва да ги миете често.
Не забравяйте да почиствате от време на време и задната част на хладилника от прах.

Относно съдомиялните, то съдовете трябва да се подреждат с отвора надолу. Преди да ги сложите в съдомиялната, задължително трябва да ги почистите от хранителните отпадъци. В противен случай рискувате да запушите тръбите на машината.

Когато поставяте съдовете в съдомиялната, трябва да се уверите, че не се допират един в друг. Използвайте само специалните течности и таблетки, предназначени за употреба в съдомиялна. В противен случай рискувате да развалите електроуреда си.

Не загрявайте в микровълновата самостоятелно продуктите, които са твърде малки. В такива случаи слагайте и по чаша вода, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.