Ето за какво можете да използвате употребените чаени пакетчета

0
643

Те могат да се превърнат във вашия незаменим помощник

Вероятно и вие сте от хората, които изхвърлят на боклука чаените пакетчета, които вече сте използвали.

чаените пакетчета
Те могат да се превърнат във вашия незаменим помощник

В следващите редове ще ви разкрием за колко много неща можете да използвате чаените пакетчета. Те ще са ви от огромна полза. След като научите за широкоспектърната им употреба, едва ли ще бързате да ги изхвърлите на боклука.

Няма никакво съмнение, че чаят е изключително полезен за човешкия организъм. Именно поради тази причина употребата му се препоръчва горещо от диетолози и здравни специалисти.

Оказва се обаче, че не само напитката, а чаеното пакетче също може да ви донесе множество ползи.Ето за какво можете да използвате чаените пакетчета:

Благодарение на пакетчето чай, можете да намалите значително болката, дискомфорта и подуването след претърпяна челюстна хирургия.

Дори не сте предполагали колко лесно можете да се избавите от неприятната миризма на лук по ръцете ви. Достатъчно е да разтъркате едно пакетче чай и от аромата на лук няма да остане и следа. Опитайте и ще се уверите.

Пакетче чай и парцал, са двете „оръжия“, които са ви нужни да почистите огледалата и стъклата в дома си до блясък.

Пакетчетата зелен чай могат да изиграят огромна роля при унищожаването на брадавиците из цялото тяло.

Освен това можете да измиете съдовете си до блясък, използвайки чаени пакетчета.

Те са чудесно и изключително евтино средство за унищожаването на неприятната миризма, която се носи от обувките ви. Достатъчно е да поставите едно пакетче чай в тях и да го оставите да стои цяла нощ. На сутринта определено ще усетите разликата. Повтаряйте тази процедура до пълното изчезване на неприятната миризма.

Чаените пакетчета могат да са ви от полза и в градината. Ако ги поставите там ще намалите значително рН-то на почвата. Това им свойство се дължи на таниновата киселина, съдържаща се в чая.

Пакетчетата от черен чай пък могат да ви помогнат да се справите бързо и лесно със слънчевите изгаряния. Вярно е, че времето вече застудя, но пък скоро ще започне скиорският сезон, а както добре знаете тогава също се получават сериозни изгаряния.

Ако съхранявате пакетчетата черен чай в хладилника, ще можете да ги ползвате няколко дни, без да се притеснявате, че ще се развалят.

Можете да ги използвате и за да се избавите от тъмните кръгове, които са се появили под очите ви.

Не на последно място по ефикасност, можете да ги ползвате за лечението на леки изгаряния. По този начин няма да ви останат белези, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.