Вижте колко много издават тези части от лицето ви за здравословното ви състояние

0
311

Дясната буза може да ви даде ясен отговор за състоянието на дебелото черво и белите дробове

Вероятно и през ум не ви е минало колко много може да издаде лицето за здравословното ви състояние.

лицето
Дясната буза може да ви даде ясен отговор за състоянието на дебелото черво и белите дробове

Някои от елементите на лицето говорят наистина много за състоянието, в което е здравето ви.
Оказва се, че петте най-важни елемента от лицето, са лявата и дясната буза, носа, брадичката и челото. Тези части могат да ви кажат ясно какво се случва в тялото ви.

Неслучайно именно те са в основата на традиционната китайска медицина. За да сте наясно обаче, трябва да знаете какво означават знаците, които виждате по лицето си.
Така ще можете да разпознаете болестта и да реагирате своевременно.

Така например дясната буза може да ви даде ясен отговор за състоянието на дебелото черво и белите дробове.
Появата на акне или неизразено зачервяване по дясната буза, може да са признак за настинка или предупреждение за заболяване на белите дробове или горните дихателни пътища.



Хората с чести респираторни проблеми или астма например имат склонност към екзема, зелено-син оттенък или лек обрив по тази буза.

По носа пък можете да отгатнете какво е състоянието на стомаха или панкреаса ви. Така например акнето или черните точки по носа може да са знак за проблеми със стомаха или панкреаса. Не бързайте да се стряскате, тъй като често черните точки по носа, са в резултат на нездравословно хранене.

Обикновено появата на комедоните е в резултат от прекомерна употреба на кафе или алкохол. В нередки случаи обаче те се появяват вследствие на стрес или прекомерни грижи.
Ако забележите зачервявания по долната част на носа, то може да е знак за наличието на алергия или дихателни проблеми.

Лявата буза пък е огледало на състоянието на черния дроб и жлъчката. Зачервяванията и обривите по нея може да са в резултат на високото кръвно налягане. В нередки случаи проблемите в тази част на лицето може да се появят вследствие на емоционален проблем като гняв, ярост или депресия.
Ако имате изразен сърбеж на тази буза, това може да е знак за проблеми с черния дроб.

Брадичката пък е огледало на състоянието на бъбреците, репродуктивната система и състоянието на храносмилателната система.
Ако забележите тъмни петна около устата или по брадичката, това е знак, че нещо вероятно не е наред с бъбреците.

Акнето в тази част от лицето пък е червена лампичка за хормоналния статус. Частта между носа и горната устна пък може да се прочете състоянието на матката при жените. В тази част рядко се появяват тъмни петна и акне. Ако забележите такива обаче, веднага се консултирайте със специалист, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.