Ето как да почистите печката до блясък за раз време

0
641

Търкането до премаляване ще остане в историята

Оказва се, че почистването на печката до блясък далеч не е толкова трудно, колкото повечето домакини си мислят.

печката
Лесно можете да изчистите печката до блясък

Вероятно, когато чуете за почистване на печката си представяте как ще търкате с часове, едва ли не до припадък. Досега може да сте я чистили по този начин, но това със сигурност е било, защото не сте наясно с някои тънкости.

При почистването на електроуредите също си има тънкости, които ще ви спестят много труд и време. След като ги научите и започнете да ги прилагате, сами ще се убедите, че процеса на чистене на печката съвсем не е толкова дълъг и труден.

Е, ако досега сте търкали до премаляване, то със сигурност не сте знаели за този трик. Имайте предвид, че колкото по-дълго време се натрупват остатъците от приготвената храна по нея, толкова по-трудно и дълго ще е чистенето.



Сами си направете сметка дали ще ви е по-добре да отделяте по малко време, но по-често за чистенето на този електроуред или ще го чистите по-рядко, но пък дълго време.
Ако печката ви е със стъклокерамичен плот, трябва да подходите със специална грижа, за да не го повредите.

С тези естествени продукти ще можете да почистите всички видове плотове, без да им навредите. Ето кои са те:

Оцет
Сипете оцета в шише с пулверизатор и напръскайте добре целия плот. Оставете го да подейства 20 минути. След това забършете внимателно оцета с помощта на влажна гъба. Ако пък повърхността, която трябва да почистите, е доста замърсена, то тогава първо я поръсете със сода бикарбонат и след това я напръскайте с оцет. Оставете сместа да подейства 30 минути, след което забършете внимателно с хартиена кърпа или влажна гъба.

Мокра кърпа
Другият вариант за бързо и лесно почистване на плота на печката, е с помощта на мокра кърпа. Поръсете го със сода бикарбонат, а след това намокрете хавлиена кърпа в топла сапунена вода. Изстискайте я добре и покрийте поръсения със содата плот. Оставете да свърши своята работа. За целта трябва да постои поне 15 минути. Сега на вас остава само да забършете леко остатъчната мръсотия.

Сода бикарбонат и водороден пероксид
Сипете ¼ ч.ч. сода бикарбонат и добавете към нея ¼ ч.ч. водороден пероксид. Разбъркайте добре сместа. Изсипете я върху повърхността на плота и я разпределете равномерно. Оставете я да свърши своята работа. За целта ще са нужни около 15 минути и забършете, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.