Така се правят шоколадови бонбони „Бяла приказка“ (домашно изкушение за всички)

0
635

Тези шоколадови бонбони се топят в устата, нежни и благи

Предлагаме ви рецептата за чудни домашни шоколадови бонбони. Правят се от бял шоколад и се топят в устата. Толкова са благи и нежни, че няма да се усетите кога сте ги изяли всичките.

шоколадови бонбони
Невероятно благи и вкусни стават тези шоколадови бонбони

Трябват ни 200 грама бял шоколад, три лъжици сладкарска сметана, една лъжичка лимонов или друг екстракт по желание, кокосови стърготини, щипка сол.

Първо трябва да сложим в една тенджерка нарязания или начупен шоколад и сметаната. Необходимо е шоколадът да се разтопи хубаво, но без да завира. Затова ви препоръчваме да го разтопите на тих огън.

След като се получи хомогенна смес, си махаме тенджерата от котлона и прибавяме в нея лимоновия екстракт и щипката сол. Разбъркваме отново много хубаво.



Изчакайте после сместа да се охлади малко, а след това я покрийте с холио и я сложете поне за около два часа в хладилника. Когато видите, че шоколадът се е стегнал, вземете от него с една малка лъжичка и си оформете топчета.

Тези топчета може да ги оваляте в кокосовите стърготини или пък в шоколадови пръчици, или ядки – по ваше желание. Отново ги върнете в хладилника и си ги съхранявайте там като запомнете, че трайността им е около седмица.

Едва ли ще изтраят толкова, защото са уникално вкусни и се унищожават повече от бързо, но ние да си кажем. Добре е като ги поднасяте на трапезата, да бъдат със стайна температура, но може и да са студени. Сигурни сме, че ще останете очаровани.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.