Ще останете изненадани от пагубните последствия, до които водят лошите чувства

0
281

Тази силна емоция предизвиква разочарование, болка и отчаяние

Със сигурност сте чували, че лошите чувства не водят до нищо добро дори и в здравословен план.

лошите чувства
Тази силна емоция предизвиква разочарование, болка и отчаяние

Ще станете обаче неприятно изненадани, когато научите какви пагубни последствия причиняват на организма лошите чувства.

Специалисти посочват, че всички мисли и чувства, в това число и лошите чувства, оказват огромно влияние върху качеството ви на живот, колкото и да не ви се вярва.
Ако задържате емоциите в себе си, не се изненадвайте, ако някой ден внезапно „скъсат бента“. И не само това, а направо ще се превърнат в опустошително бедствие за здравето ви.

Може би е излишно да споменаваме, че сред негативните емоции, са страхът, гневът, стресът, ненавистта и др. подобни. Те могат да нанесат наистина пагубни последствия върху здравето ви.



В следващите редове ще ви разкрием някои научни доказателства, които показват върху какво вреди всяко едно от лошите чувства:

Гняв
Тази силна емоция предизвиква разочарование, болка и отчаяние. На чисто физиологично ниво тя оказва влияние върху логическите способности и повишава значително риска от сърдечносъдови заболявания. Резултатите от изследване, проведено преди две години доказват, че гневът повишава с 8.5 пъти риска от инфаркт през следващите два часа. Освен това той повишава сериозно риска от появата на диабет, рак, проблеми с черния дроб и отключва артрит.

Тревожност
Немалка част от съвременното общество е подложена на постоянна тревожност. Специалистите посочват, че хроничната тревожност може да предизвика редица здравословни проблеми. Първите органи, по които се прицелва това чувство, са далакът и стомахът.
Зациклянето върху тревожни мисли несъмнено води до изявени стомашни оплаквания като диария, гадене и др.

Тъга
Поредното изключително силно чувство, нанасящо пагубни последствия върху здравето ви. Учените посочват, че тъгата е най-продължителната емоция. Тя не само нарушава естествения ритъм на дишане, а и води до спазми на белите дробове и бронхите.
Често пъти тъгата прераства в депресия или меланхолия, а те се отразяват изключително зле на кожата, тъй като водят до ниско съдържание на кислород в кръвта.

Самота
Чувството за самотност може да доведе до изключително дълбока меланхолия, която на свой ред да предизвика редица пагубни последствия. Самотата е много сериозна заплаха за здравето. Когато тя ви тежи, мозъкът ви произвежда вулкан от стресови хормони, които предизвикват тежки депресии.
На свой ред това състояние оказва пагубно влияние върху здравия сън и води до повишаване стойностите на кръвното налягане.
Редица изследвания сочат, че самотата повишава сериозно риска от появата на психични заболявания. Тя е сред основните фактори, предизвикващи коронарна болест на сърцето и инсулт, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.