Обичате ли месце: Тази месна изненада ще ви скрие шапката (зверска вкусотия и много лесна)

0
322

Тази месна изненада става ястие за чудо и приказ

Предлагаме ви рецептата за уникална месна изненада. Ако сте мръвкари като нас, няма начин да не си оближете пръстите. Чудно ястие, с което ще шашнете и семейството, и гостите си.

месна изненада
Опитайте тази разкошна месна изненада и кажете дали ви е допаднала

Трябват ни 500 грама кайма, осем средни гъби, 50 грама кашкавал, 150 грама шунка, три лъжици заквасена сметана, една глава лук, една лъжица галета, чубрица, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си смесим каймата заедно с настърганата или ситно нарязана глава лук, с чубрицата, галетата, черния пипер и сол на вкус. Размесваме я после хубаво и от сместа си оформяме осем топки.

Гъбите си ги измиваме добре и ги обелваме. Взимаме след това едно топче кайма, разплескваме го като плескавица и в средата постаяме една цяла гъба. Загръщаме после хубаво, но така, че отворът на гъбата да остане открит.



Същото това нещо го правим и с останалите гъби, а после нареждаме топчетата от каймата в една намаслена тавичка. Нарязваме шунката на кубчета и с тях пък си напълваме отвора на гъбите.

После разбъркваме настъргания кашкавал със сметаната и с малко черен пипер. Допълваме си отгоре гъбите с тази смес като се оформя купчинка. Пъхаме тавата после във фурната и оставяме ястието да се пече на температура от 180 градуса за около 20-ина минутки, или докато не видим, че вече е напълно готово.

Страхотна става тази вкусотия и може да се конкумира и като гарнитура или мезе, или като основно ястие с друго за добавка отстрани. Ще видите, че е зверски апетитно и ще ви очарова от първата хапка.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.