Ето какво издават пъпките в различните части на тялото

0
353

Често сред засегнатите от пъпки зони по тялото попада и шията

Колкото и странно да ви звучи пъпките в различните части на тялото ви не се появяват просто така.

пъпките
Често сред засегнатите от пъпки зони по тялото попада и шията

Несъмнено грижата за кожата е изключително важна. Появата на пъпките в определен участък от тялото ви обаче, е сигнал за някаква нередност.
Тежка болест, която стои заключена дълго време, може да е причината за изненадващ обрив по тялото ви.

От друга страна може да причинят сърбежи по кожата, за които, ако не бъдат взети навременни мерки, може да станат още по-сериозни. Обикновено появяващите се по лицето гнойни пъпки, които са изключително неприятно, се дължат на инфекции, предизвикани от космите.

За всекиго е ясно, че космите имат торбичка, наречена фоликул. На практика това означава, че на всяко място, където има косъм, може да се развие гнойно възпаление, наречено фоликулит. Най-често това възпаление се причинява от бактерии, но понякога се дължи на вируси или гъбички. Основният причинител от бактериите са стафилококите.



Ако сте развили стафилококова инфекция, то по кожата ви ще се появят малки пъпки с белезникави гнойни връхчета. Космите се инфектират изключително лесно, ако кожата е възпалена или раздразнена.

Обикновено местата, които най-често биват засегнати, са тези, по които се трият дрехите – около врата, слабините или бедрата.

Често сред засегнатите от пъпки зони по тялото попада и шията. Появата на пъпките в този участък обаче говори за проблеми с надбъбречните жлези. Тези жлези са натоварени с много важна отговорност – техните хормони регулират метаболизма и стреса.
Ако те са твърде активни в резултат на прекомерна консумация на захар или високи нива на стрес и напрежение, това може да доведе до появата на пъпки.
Друга причина за появата на пъпки в тази област може да бъде мазната коса, която се допира до шията.

Ако напоследък често забелязвате, че пъпките избиват в областта на раменете, то това е знак, че вероятно се претоварвате твърде много. Освен това вие сте изключително чувствителни и уязвими.
Най-често пъпките в областта на раменете се появяват в резултат на стрес.
В случай обаче, че носите дамската си чанта само на едното рамо и на него се появяват пъпки, то трябва да търсите проблема другаде.

Пъпките, появили се в областта на бюста пък разкриват, че имате проблеми с храносмилателната система. Помислете дали се храните правилно и достатъчно пълноценно. Така например до сериозен проблем може да доведе прекомерната консумация на мазни храни, газирани напитки, кафе и алкохол, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.