Нови промени въвеждат в Закона за движение по пътищата

0
269

Днес предложените нови промени в Закона за движение по пътищата минаха на първо четене в Народното събрание. Те са важни за всички водачи и собственици на МПС-та

Направените промени са насочени в няколко направления:

Закон за движение по пътищата
Въвеждат нови промени в Закона за движение по пътищата

1 – Ако при извършен годишен технически преглед бъдат открити опасни неизправности по вашия автомобил, регистрацията се прекратява служебно.

2 – Прекратената регистрация се възстановява служебно, след като превозното средство премине успешно техническия преглед.

3 – Забранява се превъртане на километража при автомобилите на старо.



Прехвърляне собствеността на МПС ще става с писмен договор. В него ще бъдат записани показанията  на километража към деня на реалната продажба. Ще има санкции за лицата, които манипулират и/или изменят показанията, които отчита километражът.

4 – На периодичен технически преглед ще подлежат високоскоростни трактори, двуколесните и триколесни трактори.

5 – Технически прегледи ще се провеждат за мотопедите, както и за превозни средства с атракционна цел.

6 – От началото на 2018 г. ще бъде въведен единен електронен стикер за извършен технически преглед. В момента се използват два стикера. Единият е на КАТ след извършен първоначален преглед. Вторият е на ДАИ след извършен годишен технически преглед.

7 – Удостоверения за техническа изправност ще се признават между страните от ЕС, когато едно превозно средство е регистрирано в една държава, а ще бъде шофирано в друга.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.