Тези реликви носят лош късмет! (Ето кои са+снимки-втора част)

0
349

Тези реликви носят проклятие

Тези реликви носят лош късмет. Всяка вещ има свои история. Но понякога те носят мистика или лош късмет. Част от тях имат огромна финансова стойност, но носят проклятие на притежателите си.

Камъните от Улуру също са обвити в мистика. Улуру е оранжева планина в Австралия. Там аборигените са извършвали ритуалите си в продължение на хиляди години. И се смята, че е обитавана от душите на мъртвите. И затова носят лош късмет.

Камъните от скалата Улуру в Австралия

Телефонен номер с много осмици също носи нещастие. Този слух е от България.Този номер, бъкан с осмици е бил притежание на трима собственици в продължение на десетина години. Всички те днес са мъртви. Починали са не навреме. Днес този номер е закрит от мобилните оператори.

Куклата Анабел има лоша слава. Днес се съхранява с музей по окултизма, в специален шкаф, на който пише „В никакъв случай не отваряйте!”. Според градската легенда парцалената кукла е зловеща. И извършва страховити неща, ако е оставена без надзор.



Куклата Анабел има лоша слава

Друга такава реликва е и най-мистичния диамант, известен като „Окото на Брама”. Според легендата той е стоял в окото на статуята на индийския бог Брахма. Всеки притежател на бижуто го застига проклятието.

Мистичният диамант „Окото на Брама“

Гробницата на Тутанкамон е древна реликва, носеща проклятие. Открита е през 1922 година. И после умират десетки хора от екипа. Това донесло страха, че фараона си отмъщава от отвъдното. Според някои твърдение там са се развили отровни гъбички и газови, които морят хората.

Гробницата на Тутанкамон носи проклятие

Кутията на Дибук се смята за най-проклетото нещо на света. Легендата гласи, че в нея е затворен зъл дух. Била притежани ена еврейка, оцеляла от Холокоста. Тя я принесла в Америка. Умряля в адски мъки. И зарекла наследниците си никога да не я отварят.

Кутията на Дибук е най-проклетото нещо на света

Картината „Венера“ на Диего Веласкес е друга реликва с лоша слава.

„Венера“ на Диего Веласкес е картина с лоша слава

Първият купувач на платното изведнъж фалирал. Когато и следващите притежатели ги сполетяла същата съдба, заподозрели, че причината е в тази картина.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.