Чудо невиждано: Водопад помага на тежко болни (Отиват на легло и тръгват на краката си)

0
1182

Водопад помага на тежко болни

Водопад лекува от тежки заболявания. И това наистина е факт.Водопадите са природно чудо. При този феномен водната струя на реката пада от скален откос. И той пресича речното корито.

водопад
Водопад лекува тежко болни

Водопадите по света и у нас са истинска туристическа атракция. Те са природна забележителност, която е красива, тайнствена и привлича хиляди туристи към него.

Един такъв водопад е не само красота, величественост, но и лекува болни от тежки заболявания. Такова природно чудо има и у нас.

Водопадът се намира в село Смоличано, област Кюстендилска.



Природната забележителност се нарича още като Смоличанският водопад. Той е висок петнадесет метра и другото му име, с който е познат е Света Ана.

Любопитното е, че водата пада от варников скален ръб. Количеството водна маса се изсипва в коритото на реката, като почти не докосва скалите наоколо.

Над Смоличанският водопад е разположена църква, чието име също е „Света Ана”. Храмът е известен с чудотворните си сили, както и с тези на водата в него-аязмото.

Месните разказват откъде идва името на водопада и църквата. Според преданието на това място е загинала девойка на име Ана.

След като починала, очите й се превърнали в извори, а косите й на падащи от петнадесет метра водни струи.

Мястото е прелестно и невероятно чаровно. Но и много лесно достъпно. Теренът е силно магнетичен и много хора отиват там не само да гледат и слушат бумтенето на водата.

Освен водопада, болните отиват да търсят лек и в скалната църква.

Смята се, че водите на водопада и на аязмото са силно лековити. Не са един и два случаите, при които хората идват на легло и си тръгват на собствен ход, разказват очевидци.

Според местните болните е добре да се измият с тази лековита вода и да си вземат за пиене.

Не е добре обаче да се взима вода и да се носи на болен, който не присъства на местото, съветват жителите на селото, където се намира водопада.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.