Не е за изпускане тази пълнена бяла ряпа с месо (бързо се харесва на всички)

0
301

Тази пълнена бяла ряпа с месо е идеална за есенния сезон

Предлагаме ви рецептата за пълнена бяла ряпа с месо. Чудна е за този сезон, защото на пазара има изобилие от различни видове ряпа. А става толкова вкусно, че веднага ще се превърне в любимо ястие на вас и любимите ви хора.

пълнена бяла ряпа с месо
Чуден специалитет и различен става от тази пълнена бяла ряпа с месо

Трябват ни четири едри бели репи, 40 грама масло, една глава лук, 250 грама кайма, четири лъжици трохи от бял хляб, едно яйце, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим и да сварим наполовина репите в подсолена вода. След това им отрязваме капачетата и ги издълбаваме много внимателно.

После започваме да си правим плънка от каймата, която смесваме с издълбаната и нарязана на ситно вътрешност на ряпата, с трофите от хляба, с настъргания или ситно нарязан лук и с яйцето. Подправяме ги с черен пипер и сол на вкус.



С тази вкусна и готова вече смес започваме да си пълним репите. Подреждаме ги после в една намаслена тавичка и ги поливаме отгоре с разтопеното масло. Слагаме им и капачетата, а после ги пъхаме във фурната, за да се запекат.

Обикновено ястието трябва да се пече около 40-ина минутки в умерена на градуси фурна, за да стане съвсем готово за хапване. То става не само различно и много апетитно, но е и полезно.

Знаете колко ползи за организма ни има в ряпата, от която се прави и чудесна салата с няколко вида ряпа. Рецептата за нея ви дадохме вчера. И, както вече писахме, тя пък е идеална за цялостно пречистване на организма от шлаки и вредни вещества.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.