Ало измамници атакували говорителя на главния прокурор два пъти

0
204

Първият път позвънили на мобилния телефон на г-жа Арнаудова. Вторият път наглите ало измамници набрали служебния стационарен телефон на прокуратурата

Когато позвънили на мобилния телефон на говорителя на главния прокурор, казали, че племенницата била пострадали при ПТП.

главния прокурор
Говорителят на главния прокурор г-жа Арнаудова два пъти била атакувана от ало измамници

Г-жа Румяна Арнаудова веднага осъзнала, че става дума за телефонна измама и започнала да играе по техните правила.

Но в един момент ало измамниците стоплили, че няма да мине номерът и прекратили разговора.

Вторият път, когато позвънили на служебния телефон в прокуратурата, казали, че близък на госпожата е в болница и се нуждае от операция, за която трябва да се плати.



Големият проблем е, че тези обаждания е трудно да бъдат проследени от полицията, обяснява говорителят на главния прокурор.

Винаги разследващите трябва да търсят  съдействие от мобилните оператори, каза г-жа Арнаудова, докато гостува на Виктор Николаев по Нова ТВ.

Най-новата схема, която наглите ало измамници използват, е с името на главния прокурор Сотир Цацаров и на Бойко Борисов.

Ако някой ви се обади по телефона и ви каже, че се провежда акция под личното ръководство на главния прокурор или на премиера, трябва да сте сигурни, че е телефонна измама.

През 2017 г. е нараснал броят на телефонните измами, както и тяхната разкриваемост, обяснява полицейският министър Валентин Радев.

Въпреки огромните усилия на МВР, ало измамниците са измъкнали от наивните и невинни граждани най-малко 5 милиона лева.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.