По този начин се правят невероятно вкусни и крехки свински пържоли (а е толкова елементарно)

0
1524

Тези свински пържоли стават за чудо и приказ

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусни свински пържоли, които на всичко отгоре се правят и по много лесен начин. За обяд, за вечеря или за гости, направо ушите ще си изядете.

свински пържоли
Страшно лесни и много вкусни са тези свински пържоли

Трябват ни зехтин, 40 грама масло, една глава лук, три скилидки чесън, три лъжици оцет, 50 грама бяло вино, 750 грама пилешки бульон, шест бели сушени гъби, четири свински пържоли, 200 грама пресни гъби, една лъжица царевично брашно, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем на котлона малко зехтин заедно с 20-ина грама масло. Добре е да ги поставим в по-дълбок съд. После си добавяме вътре и нарязания на едро лук, плюс половината от вече пасирания чесън.

След като лукът омекне си подправяме с черен пипер и сол на вкус. Прибавяме оцета и оставяме така на котлона, докато не се изпари течността. Чак после слагаме пилешкия бульон и белите гъби, но заедно с водата, в която са киснали. Варим всичко за около десетина минутки.



След като видим, че сосът е започнал да се сгъстява, го махаме от огъня и го прецеждаме. Взимаме си после месото и го подправяме също с черен пипер и сол на вкус. Намазваме го с малко зехтин и го слагаме да се запържи в силно загрят тиган. Пържим го около 3 минутки от всяка страна.

После си вадим месото от тигана и в същия тиган слагаме останалите гъби, заедно с чесъна и маслото. Запържваме също за около 2 минутки и пак подправяме с черен пипер и сол на вкус.

След това отново си връщаме месото в тигана. Добавяме царевичното брашно към соса, разбъркваме много хубаво и го слагаме при месото. Готвим само още две-три минутки на умерена температура и можем да сервираме вкусотията на трапезата си. Става фантастично.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.