Вижте какви ползи ще извлечете за здравето, ако спите голи

0
292

Ще останете изненадани от множеството ползи

При все, че напоследък времето доста захладня, специалистите препоръчват горещо да спите без пижама и бельо, ако искате да извлечете множество ползи за здравето.

здравето
Ще останете изненадани от множеството ползи

Несъмнено, сънят е неразделна част от живота на всеки и е от изключителна важност за здравето. Често пъти обаче не спим, както трябва, а след това се оплакваме, че се чувстваме уморени още със ставането от сън.

Както вече споменахме, специалистите препоръчват горещо да спите без дрехи. Само по този начин ще извлечете максимална полза за здравето.
Ако спите без пижама и бельо, ще дадете повече енергия на тялото си, ще стимулирате доброто си настроение и не на последно място всичко това ще се отрази прекрасно на външния ви вид.

Така, освен, че задължително трябва да си осигурявате поне по 8 часа сън на денонощие, за да е от полза за здравето, не трябва да сте с пижама и бельо.
По този начин не само ще позволите на тялото да диша свободно, а и ще извлечете много физически и психологически ползи.



Ето за какво ще ви бъде полезен сънят, без пижама и бельо:

Защита от бактерии
Колкото и невероятно да ви звучи, това е вярно. Когато спите без пижама и бельо, дори и да се изпотите, потта ще изсъхне върху тялото ви, а не както обикновено върху пижамата или бельото, които на по-късен етап се превръщат в идеална среда за развитие на бактерии.

Загуба на тегло
Това е другата полза за здравето, която можете да извлечете, ако спите голи. Истината е, че по този начин не само подобрявате качеството на съня, а и намалявате производството на хормона на стреса – кортизол. Това на свой ред води до подобряване обмяната на веществата. В този ред на мисли, ако искате да се избавите от някой и друг килограм, най-добре би било да спите без пижама и бельо.

Възстановяване на кожата
Спането без пижама и бельо ще ви помогне да възстановите добрия вид на кожата ви.
По този начин мастните жлези ще работят с пълна мощност, а кожата бързо поглъща хранителните вещества от тях. Така ще подобрите значително и скоростта на метаболизма.

Подобряване на настроението
Интересен факт, на който малцина обръщат внимание е, че контактът между кожата на двама души увеличава производството на хормона окситоцин.
По този начин ще увеличите чувствителността на отношенията с любимия ви човек. Ползата, която ще извлечете за здравето от това „упражнение“ е намаляване на сърдечната честота, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.