Световно без Италия? За първи път от 60 години е напълно възможно!

0
282

Италия може да не участва на Световното по футбол догодина!

Съставът на Италия се издъни жестоко в първата битка с Швеция. „Скуадра адзура“ допусна поражение от 0:1 при гостуването си в Стокхолм, което направи ситуацията на отбора много тежка.

Италия
Италия при последната си титла преди 11 години

Предстои реванш от плейофите за класиране на Мондиала, но положението на един от най-големите грандове във футбола е меко казано притеснително.

Италия не е пропускала Световно от 1958 г., когато не успя да се класира за турнира в Швеция. Сега, по ирония на съдбата, същата тази Швеция е на пътя й.

„Скуадрата“ остана да решава съдбата си на баражите след успорвана битка в групата с Испания. В крайна сметка „Ла Фурия“ зае първото място и така тимът на Джанлуиджи Буфон и компания отиде на плейоф.



Италия не е била в подобна тежка ситуация от 20 години. За последно тимът игра баражи през есента на 1997 г., когато едва елиминира Русия.

Дори тогава обаче положението не беше чак толкова тежко, защото след първата среща резултатът беше 1:1. В реванша надделя с 1:0 и се класира за Мондиала във Франция.

Сега нещата изглеждат по-сложни, защото отборът загуби първата среща от баражите. Може да е минимално, но футболните анализатори знаят, че загуба с 0:1 е един от най-гадните за връщане резултати.

Италия е била световен шампион цели 4 пъти. Сега обаче има огромна вероятност изобщо да не получи шанс за титлата.

Реваншът с Швеция е след 3 дни в Милано. Ако треньорът Вентура не промени нещо в състава и играта на тима, не предстои нищо добро за този футболен гранд.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.