Така се правят зеленчуци по силициански (разкошна и много лесна вкусотия)

0
600

Тези зеленчуци по силициански са истинско угощение, макар и без месо

Предлагаме ви рецептата за зеленчуци по силициански. Чудно вкусно ястие, което ще ви грабне, макар и да няма месо в себе си. В Италия са особено популярни и почти всеки ги обожава. Стават за мезенце, предястие и дори за основно ястие.

зеленчуци по силициански
Много, много апетитни и вкусни са тези лесни зеленчуци по силициански

Трябват ни два големи патладжана, две тиквички, две сладки чушки, 40 грама каперси, четири-пет скилидки чесън, пресен босилек, 50 грама олио, 50 грама зехтин, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим патладжаните и тиквичките. Оставяме да се махне горчилката на патладжаните като ги нарежем (всички сме го правили). След това нарязаните на кубчета патладжани и тиквички ги задушаваме в олиото на тигана.

После си почистваме чушките и ги нарязваме ситно, като тях пък ги запържваме в зехтина. След това ги смесваме с патладжаните и тиквичките, и прибавяме вътре нарязаните на половинки каперси.



Слагаме към тях и нарязания вече на ситно чесън, както и пресния босилек. Подправяме си със сол на вкус, разбъркваме много хубаво и оставяме на котлона, за да се задуши за още около 5 минутки. След това вече е готово за консумация и става наистина, ама наистина разкошно.

Така приготвени, тези зеленчуци са много популярни в цяла Италия, но най-вече в Сицилия и затова носят името й. Струва си да ги опитате, дори и да идва зимата. Поне навсякъде в големите вериги има зеленчуци през целия сезон. И макар да не са летните, пак се получава чудесно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.