Ух, лелее: Само за 20 минути правим тези страхотни чушки по панагюрски!

0
262

Тези чушки по панагюрски са безкрайно апетитни и бързи за правене

Предлагаме ви рецептата за прочутите чушки по панагюрски. Пръстите ще си оближете и това е гаранция, а стават само за 20-ина минутки. Не ги пропускайте, защото са една от големите родни местни вкусотии.

чушки по панагюрски
Великолепни, бързи и повече от апетитни стават тези чушки по панагюрски

Трябват ни десетина червени чушки, три лъжици олио, една кофичка с кисело мляко, шест скилидки чесън, копър, магданоз, малко червен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем чушките на ивички или на парченца, както ще ни е по-лесно и приятно да си ги боцкаме след това. Посоляваме ги на вкус и леко ги запържваме във вече нагорещеното олио.

После си посоляваме също и киселото мляко, което смесваме с намачкания или пасиран чесън. Слагаме вътре и ситно нарязан копър, както и ситно нарязан пресен магданоз.



Сервираме тази разкошотия на трапезата като първо поставяме в чинията чушките, а отгоре ги заливаме с овкусеното кисело мляко. Може да ги наредим и в обратен ред, но първият, според нас поне, е за предпочитане.

Ако знаете само каква апетитка става, каква разядка за чудо и приказ. И колко сладки приказки с добро пийване носи, направо да ти се прииска веднага да ги захванеш. Уникални са и няма да сбъркате ако си ги измайсторите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.