Удивително е: Пълнена тиква с плодове, мед и локум (красиво и зверски вкусно)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Тази пълнена тиква с плодове, мед и локум е десерт и половина

Предлагаме ви рецептата за пълнена тиква с плодове, мед и локум. Лесно се приготвя и винаги се получава страхотно. И не стига, че е страшно вкусна, но и е полезна, защото в нея няма бяла захар.

тиква с плодове, мед и локум

Невероятно нещо е тази тиква с плодове, мед и локум – почти като произведение на изкуството

Трябват ни една голяма тиква – може и цигулка, две мандарини, един портокал, един банан, една ябълка, една круша, 50 грама сушени сини сливи, 50 грама сушени кайсии, 50 грама сушени смокини, една кутия локум, шест лъжици мед.

Първо трябва да си измием хубаво тиквата. След това й отрязваме внимателно капачето и я почистваме от семките като издълбаваме леко. После си слагаме вътре обелените и нарязани портокал, мандарини, банани, ябълката и крушата.

Добавяме си и сушените плодове, които вече изброихме – смокините, кайсиите и сините сливи. Чак след това слагаме и парченцата от локума, заедно с меда и хубаво разбъркваме пълнежа. Като много внимаваме да не се разлива и да не изпада извън тиквата.


После няма какво да го мислим изобщо – пъхаме си тиквата в една тавичка във фурната и я оставяма да се изпече до готовност. Толкова е лесно, а едновременно с това и толкова различно, идейно и направо невероятно вкусно.

С тази пълнена тиква гарантирано ще шашнете всичките си приятели и гости като хем ще им предложите нещо страшно сладко и вкусно, хем пък няма да ви обвинят, че е кой знае колко калорично. Все пак не е захар, нито шоколадов десерт, нали?!

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар