Бъдете особено внимателни с тези храни, те са бомба със закъснител!

0
288

Замислете се добре, преди да посегнете към някоя от тях

Със сигурност си давате сметка, че не всички храни са полезни.

храни
Замислете се добре, преди да посегнете към някоя от тях

Знаете ли обаче, че някои храни са истинска бомба със закъснител и на по-късен етап могат да ви доведат сериозни проблеми до главата?
В следващите редове ще ви разкрием кои са храните убийци, които трябва да изключите от менюто си.

За никого не е тайна, че ежегодно милиони хора по света се разболяват от сериозни болести, най-страшната от които, са онкологичните заболявания.
Учените отдавна алармират, че здравословното състояние е пряко зависимо от храната, която се консумира, но за съжаление малцина обръщат внимание на предупрежденията им.

Крайно време е да си дадете ясна сметка, че храната, която консумирате ежедневно, може да се превърне в бомба със закъснител за здравословното състояние и живота ви.



Ето и списъка с вредни храни, които е добре да изхвърлите веднага от менюто си:

Кока-кола
Тази напитка е любима на милиарди хора по света. Едва ли обаче сте се замисляли за последиците, до които води консумацията й. учените алармират, че съдържащото се в нея вещество 4-митилимидазол, е сред основните причинители на онкологични заболявания.
Дори само тази опасност е достатъчна, за да забравите за тази газирана напитка.

Маргарин
Продуктите, от които се произвежда маргаринът засягат основно черния дроб. Той съдържа предимно транс мазнини, които затрудняват сериозно организма ви, докато ги преработи.

Консервирани домати
Специалистите са категорични, че би било добре да избягвате консумацията на консервирани домати. Причината за това се крие не в самия зеленчук, а в опаковката му. Тук е мястото да се уточни, че става дума за доматите, които са консервирани в метални кутии. Истината е, че при консервирането им се използва бисфенол А – вещество, променящо структурата на ДНК и често води до ракови заболявания. В този ред на мисли специалистите съветват да залагате само на доматите, които са консервирани в буркани или стъклени шишета.

Преработени меса
Учените от Американския институт за изследване на онкологичните заболявания са категорични, че честата консумация на преработено червено месо води до появата на рак.

Колбаси
Изкуствено обработените и пушени колбаси са пълни с химия и съдържат много малко количество месо. За всекиго е ясно, че подобен продукт не може да бъде полезен за организма. Статистиката сочи, че онези, които консумират повече от 160 грама колбас дневно, имат 44% по-голям риск да развият раково заболяване в сравнение с тези, които консумират по-малко количество, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.