Ако изпитвате болки в костите и ставите, имате дефицит на тези витамини

0
1426

Когато започнете да изпитвате болки в костите и в ставите, първо си купете тези витамини, защото тялото реагира остро на техния дефицит

През есента, зимата и ранната пролет човек се чувства депресиран.

костите
Липсата на витамини и минерали причиняват болки в костите и в ставите

Ние смятаме, че това се дължи само на липсата на слънце, което въздейства върху мозъка и подпомага отделянето на серотонин. А серотонинът има заслуга за доброто и ведро настроение на човека.

Но всъщност има и друга причина.

Липсата на витамин D също е причина за изпадане в депресивни настроения.Той също се набавя основно от слънцето. Но неговото въздействие е върху костите, ставите, тъканите.

Когато през студените и мрачни дни слънцето не грее, тялото не може да се зарежда по естествен път с витамин D.

Тогава човек изпитва болки в костите и в ставите.

Тези болки от друга страна допринасят за появата на дискомфорт, спада положителното настроение и човек изпада в депресия.

Набавянето на витамин D става много лесно.

В аптеките продават дражета рибено масло, което е богато на витамин D.

Продават различни хранителни добавки, обогатени с витамин D.

Приемайки витамин D, вие няма да имате болки в костите и в ставите, а също така няма да изпадате в депресивни състояния.

Другият витамин е С.

Витамин С подсилва имунната система, но също така е важен, защото осигурява енергия на организма.

Когато организмът не изпитва недостиг на витамин С, човек е енергичен, работоспособен, физически издържлив на продължително движение.

Освен от всички плодове и зеленчуци, обагрени в жълто, оранжево и червено, витамин С набавяте от готови витамини от аптеката, включително и разтворими, както и от хранителни добавки.

Желязото е важно за силата на кръвта и за способността й да разнася кислорода и хранителните вещества из човешкия организъм, а след това да отвежда отпадъчните вещества извън тялото.

Липсата на желязо причинява малокръвие – анемия.

Всички органи и тъкани, включително  костите и ставите се нуждаят от хранителни вещества и кислород. Когато няма достатъчно желязо, също изпитвате болки в костите и в ставите.

Цинкът е свързан с растежа на човешкия организъм. Хора, които активно спортуват и изразходват много енергия, цинкът е жизнено важен. При спорт се натоварват много силно костите и ставите. Цинкът им помага да се възстановяват.

Дефицитът на цинк е особено опасен за подрастващите, за спортуващите, за хора, които работят тежък физически труд, за жените в менопауза, когато костите стават чупливи – остеопороза.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.