24 години откакто Господ беше българин… (ВИДЕО)

0
257

Господ ни помогна преди 24 години да изживеем едно от най-страхотните неща в историята на България!

Днес стават 24 години от едно уникално събитие. На 17 ноември 1993 г. Господ стана българин. Това крещяха коментаторите Николай Колев и Петър Василев по време на футболния мач между Франция и България.

Господ е българин
Когато Емил Костадинов направи Господ българин

Тогава Емил Костадинов тъкмо бе отбелязал победния гол на нашите след велик пас на Любо Пенев. Това се случи в 90-тата мин. на срещата и прати „лъвовете“ на Световното в САЩ.

Преди този феноменален завършек на мача Ерик Кантона бе открил за „петлите“, а отново Емо Костадинов бе изравнил малко след това. Накрая нашите сътвориха най-великия обрат в цялата футболна история на отбора ни.

Този велик мач, състоял се преди 24 години, е толкова ценен и защото ни позволи да изживеем онова лудо американско лято, донесло ни толкова много радост. България завърши като бронзов медалист на Мондиала в САЩ през 1994 г., което удиви целия свят.



В онзи мач срещу Франция коментаторите изригнаха с прочутото „Господ е българин“ най-вече заради факта, че голът падна в последната минута и домакините нямаха никакво време за реакция. Те на практика бяха елиминирани от участие на Световното с последния шут към тяхната врата.

Емил Костадинов и до днес е наричан от всички българи, а и не само – „Екзекуторът на Франция“. Той „закла“ „петлите“ с две попадения, като второто беше направи убийствено за тях.

24 години си спомняме за този славен момент и тайно си мечтаем отново да се случи нещо подобно. Докато мечтаем обаче, нищо не ни пречи да се наслаждаваме още и още на този момент. Насладете се сега и вие!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.