Григор Димитров взриви света: Българинът се изстреля към висините с най-големия си подвиг!

0
418

Григор Димитров за сетен път ни доказа, че е голям тенисист!

Григор Димитров вече е легенда в българския тенис, а дори още не е преполовил кариерата си. Гришо направи най-великото нещо, което досега е правил, видя TOPactualno.com.

Григор Димитров
Григор Димитров с велик подвиг

26-годишният хасковлия тази вечер завоюва поредния си трофей. Той обаче е с най-голяма стойност от всичките му дотук, тъй като става въпрос за финалния турнир на АТР в Лондон.

Гришо надделя над един свой стар познайник. Той победи Давид Гофен от Белгия със 7:5, 4:6, 6:3.

Срещата започна по най-лошия начин за българския тенисист. Той допусна пробив още в първия гейм, но после го върна. Накрая успя да спечели първия сет, което показа, че е заздравил сериозно психиката си.



Играта му се стабилизираше с всеки изминал гейм и накрая логично се поздрави с победа с 2:1 сета. Уникална победа, която остава в историята на българския тенис.

Всъщност мястото на Гришо в нея вече е запазено, защото той сътвори нещо изключително още преди финала тази вечер. Българинът от понеделник ще заема място номер 3 в световната ранглиста, което никога не е било правено от наш тенисист.

Единственият представител на България, който някога го е правил преди Григор Димитров, е Мануела Малеева. През 80-те години тя е стигала до топ 3 в женския тенис.

Гришо показа, че играта му става все по-добра с всяка година. Днес той се качи с едно стъпало нагоре по пътя към трофей в Големия шлем, за който жадува вече толкова време.

Честито на Григор, честито на всички българи, честито на целия мъжки тенис, че притежава такъв уникален тенисист като Гришо!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.