Така се правят вкусни терияки шишчета с пилешко (скоростни и лесни)

0
410

Тези терияки шишчета са разкошни и винаги се получават

Предлагаме ви рецептата за чудни терияки шишчета. Вкусни и красиви, те винаги се получават много добре. Дори и да не сте майстори в кухнята като прословутия шеф Петров, ще си оближете пръстите.

терияки шишчета
Лесни и много вкусни са тези терияки шишчета с пилешко

Трябват ни два броя пилешко филе, една чашка нишесте, една чаша соев сос, една чашка пчелен мед, една чашка оризов оцет, 1-2 скилидки чесън, една лъжичка сух джинджифил, щипка млян черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си направим вкусната марината от посочените за нея продукти. След това си отделяме една част от нея, но да е по-малко от половината.

В по-голямата част от маринатата си накисваме пилешкото филе и го оставяме в нея да престои за около 40-ина минутки. После си правим шишчета с пилешкото месо, което разбира се, е вече нарязано.



Поставяме шишчетата в една тава за печене и ги пъхаме във фурната. Печем ги на температура от 200 градуса за около 20-ина минутки. Останалата част от маринатата си я слагаме на котлона и прибавяме към нея нишестето.

Разбъркваме много хубаво и оставяме на котлона, докато се сгъсти достатъчно. А после с този сос си поливаме шишчетата, които можем да гарнираме с бял ориз, картофи или някаква свежа и апетитна салата. Стават неземно вкусни, а са толкова лесни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.