Тази рецепта ще решат проблема с ленивите черва

0
867

Супите са идеален вариант за справяне с този проблем

Проблемът с ленивите черва измъчва мнозина.

ленивите черва
Супите са идеален вариант за справяне с този проблем

Обикновено супите са идеален вариант за справяне с ленивите черва. Като правило тяхното съдържание на вода е не по-малко от 50%.
Макар те да са сравнително нова ястие, разпространило се в световен мащаб преди 400-500 години, факт е, че те вършат чудеса.

Всеки знае, че при грип и настинка се препоръчва да хапнете гореща пилешка супа. Именно в тях се оказва и ключът за решаването на проблема с ленивите черва. Към днешна дата в световен мащаб съществуват около 150 основни вида супи, разделени на повече от хиляда подвида.

И докато някои експерти са категорични, че трябва да се консумира ежедневно супа, то други смятат, че ползите от тях са силно преувеличени.
Истината може би е някъде по средата.



Не може обаче да се отрече, че тя е подхранваща и в същото време лесно абсорбираща се от организма. Казано с други думи супата е лека храна.
Препоръчително е супите да се консумират от хора, които имат лош апетит, искат да свалят килограми или са боледували скоро.

Така например е доказано, че в пилешката супа се съдържат вещества, които облекчават чувствително симптомите на настинка.
Калориите в супата са много по-малко в сравнение със задушените и пържените ястия.
Този факт е от особено важност за тези, които искат да отслабнат.

Както вече споменахме, те не само се абсорбират бързо от организма, а и стимулират храносмилането, затоплят тялото, нормализират кръвното налягане и увеличават апетита.

За да си приготвите бяла пилешка супа, която да ви помогне да се справите с ленивите черва се нуждаете от следните продукти:
1 голям морков
2 картофа
100 гр. крема сирене
400 гр. пилешко филе
2 л. бульон или вода
дафинов лист
черен пипер
сол на вкус
зелени подправки – копър, магданоз или керевиз

нарежете пилешкото филе и картофите на кубчета със среден размер. Морковите се нарязват на полукръг. Сипете в тиган малко количество зехтин и запържете леко пилешките кубчета. Кипнете бульона (водата), добавете дафиновия лист и сложете запърженото пилешко филе. Намалете котлона и оставете на слаб огън за още 7-10 минути.

Добавете зеленчуците и оставете супата на котлона за още 10-15 минути. Накрая сложете крема сиренето в супата и разбъркайте до пълното му разтапяне.
Добавете останалите подправки и зелениите, нарязани на ситно. Накрая разбъркайте отново и отстранете супата от котлона. Консумирайте тази супа поне в продължение на седмица, ако искате да се справите с ленивите черва, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.