Майсторски кюфтенца от леща и печени чушки (такава вкусотия рядко сте яли)

0
333

Тези кюфтенца от леща и печени чушки стават истинска фантазия

Предлагаме ви рецептата за чудни и майсторски кюфтенца от леща и печени чушки. Уверяваме ви, че са толкова вкусни, че изобщо няма да ви липсва каймата в тях. Апетитни са, та дрънкат и много лесни.

кюфтенца от леща и печени чушки
Страшна вкусотия са тези лесни кюфтенца от леща и печени чушки

Трябват ни две чаши леща, шест печени чушки, три лъжици олио, една глава лук, две лъжици брашно, едно яйце, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си измием хубаво лещата, да я сварим и да я отцедим добре от водата. След това си нарязваме на много ситно печените чушки и лука. Най-добре е ако печените ни чушки са от червените, става по-вкусно в рецептата.

После си смесваме заедно чушките, лука и отцедената леща. Подправяме ги със смлян черен пипер и сол на вкус. Разбиваме си отделно и едно яйце като го прибавяме след това към сместа, но постепенно.



Количеството на яйцето и брашното ни трябва да е такова, че да се получи гъста смес за кюфтета. След това си загребваме от сместа с лъжица и започваме да пържим кюфтенцата в тиган с незалепващо покритие и леко намазнен. Обръщайте ги лесно с помощта на шпатула.

Ще отбележим, че се случва някой път кюфтетата да се разпадат, но това завиди колко гъста ни е станала сместа. Затова и ви съветваме първо да изпържите едно кюфте и да проверите дали е необходимо да се добавя още малко брашно към сместа.

Тези кюфтета от леща и печени чушки стават наистина страхотни и ще видите колко ще ги харесате. Разнообразни са и зверски апетитни, пък и приготвянето им не е никак трудно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.