Учените разкриха 2 мистерии – за гибелта на мамутите и агресията на викингите

0
333

Защо са загинали мамутите? Защо викингите били толкова агресивни? Последните разкрития на учените нямат нищо общо с тиражираните до сега  теории

До сега се твърдеше, че огромен метеорит паднал на Земята и той унищожил част от големите динозаври, включително и мамутите.

След като бяха събирани проби от паднали метеорити по повърхността на планетата, както и проби от следите, които те са оставили при досега с почвата на Земята, учените потвърдиха, че температурата, която  се получава и при която се наблюдава топене на минералите в почвата наоколо, е еднаква.

Но стъпвайки на тази основа, учените смятат, че древните мамути са унищожени от човека. Това не е станало при масов лов на древните животни, а чрез пожари, причинени от човешко действие.

mamut
Викингите имали глисти и тении, а мамутите пострадали от човешки пожари

На много по-обширни площи по Земята учените откриват на дълбочина в пластовете следи от разтопена почва, минерали и пепел, които са характерни за големи пожари.



Предполага се, че тези пожари са палени умишлено, за да може да се освободи терен за нарастващото население на Земята, което не е разполагало с модерна техника, за да реже лесно гигантските гори наоколо.

Заедно с намаляване на горите, драстично намалял и броят на мамутите.

Докато учените от Лондон се занимаваха с мамутите, то учените от Копенхаген изследваха природата на викингите.

Датските учени твърдят, че смелите викинги имали глисти в червата, които им причинявали много физически страдания и неудобство, затова техният нрав станал толкова лош и свиреп.

В подкрепа на своето твърдение, учените от Дания обясняват, че са открили древна тоалетна от далечната 1030 г.

В нея са запазени екскременти на викингите, които били подложени на изследвания.

В тях са открити глисти и тении.

Причината викингите да хванат глисти е свързана с техния начин на живот. Те са обитавали жилищни постройки, наред с домашните животни и животните за езда.

Освен това липсата на течаща вода, добра канализация, миещи препарати, каквито използваме днес, също са допринесли за масовото развъждане на глисти и тении сред викингите.

Не е било трудно викингите да се разболеят като хванат  глисти и  тения.

Вероятно самите те не са си давали сметка от какво страдат, за да се лекуват. А липсата на лечение оставила викингите да живеят в адски мъки понякога.

Затова те се опитвали да облекчат своите физически мъки чрез агресия спрямо другите.  Физическите болки им действали като адреналин.

Превърнали се в  кръвожадни хора.  Налитали на бой, нападали, убивали и плячкосвали.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.