Така се прави най-вкусната зелева супа (фантастична и за отслабване)

0
426

Тази зелева супа може да се прави и при диети, но с по-малко или без никаква сметана

Предлагаме ви рецептата за чудесна и много вкусна зелева супа. Не е онази ужасната, с която отслабвахме навремето. С тази също се свалят бързо килограми, само че тогава не бива да слагате в нея сметана.

зелева супа
Много вкусна и лесна е тази зелева супа

Трябват ни три лъжици масло, една глава лук, една глава бяло зеле, един морков, един стрък целина, един дафинов лист, черен пипер на зърна, осем чаши вода, два картофа, щипка млян черен пипер, три стръка пресен копър, шест лъжици квасена сметана, сол на вкус.

Първо трябва да си сотираме лука в масълцето в един тиган, за да стане прозрачен. След това си добавяме вътре нарязаното на парченца зеле, както и рендосаните моркови и целината. Около три минутки ги сотираме и леко ги разбъркваме.

После ги подправяме с черния пипер на зърна и дафиновия лист. Слагаме и водата, която може да заменим и със зеленчуков бульон ако имаме такъв. Оставяме течността да заври. А после си намаляме котлона, похлупваме тенджерата с капака и оставяме да къкри така за 15-ина минутки.



След това поставяме едро нарязаните картофки в зелевата супа, увеличаваме малко температурата на печката и оставяме пак да заври. Като заври намаляме градусите и оставяме за още десетина минутки, за да омекнат хубаво картофите.

Поръсваме си с подправките на вкус и сервираме топлата и вкусна супа със ситно нарязан пресен копър отгоре. А за гарнитура й слагаме и по една лъжица от заквасената сметана. Става много апетитна и полезна.

Пжелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.