Направете си неустоимо вкусна наденица от Средногорие (прочута рецепта)

0
301

Тази наденица от Средногорие става за чудо и приказ

Предлагаме ви рецептата за прочутата наденица от Средногорие. Толкова вкусна става, че друга няма и да погледнете. Особено пък купешките, които са пълни с мазнини и всичко друго, но не и месо.

наденица от Средногорие
Вкусна, ароматна и неустоима е тази наденица от Средногорие

Трябват ни 2 килограма свинско месо, 200 грама стар лук, една лъжица мас, десет лъжички сол, три лъжички червен пипер, 205 броя зърна на черен пипер, кимион на вкус, една глава чесън, пет люти чушки, 30 лъжички чубрица, пет броя свински черва.

Първо трябва да си смелим месото и към него да си добавим задушения вече в свинската мас кромид лук, заедно с червения пипер и счуканите зърна на черния пипер. Слагаме също чубрицата, кимиона, чесънчето и лютите чушки, които сме стрили хубаво.

Прибавяме си и една чаша бульон, който сме получили от самото сваряване на костите на свинското месо. Тази готова смес си я омесваме хубаво и я оставяме в хладилника, за да престои за едно денонощие.



След това си я вадим и с нея внимателно и прецизно си напълваме червата. Готовите наденици се пускат във вряща вече вода и като заврат, се изваждат от нея.

След това си ги отцеждаме хубаво от водата и ги окачваме на проветриво и удобно място, за да изсъхнат. Като станат готови, тези уникално вкусни наденици се поднасят на трапезата печени или пържени. Пръстите ще си оближете от вкуса им.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.