Нели Конуей ни учи как да откриваме Ангелите около нас (ВИДЕО)

3
617

Нели Конуей ни дава съвети как да започнем по-сериозно да се вълнуваме от света на Духовното, от Ангелите, светците и техните възможности да ни помагат, за да реализираме своя живот

Всеки човек се ражда с определена съдба. След като реализира своята съдба, той ще е постигнал определени свои цели, които ще го доведат до по-голям духовен напредък.

Да си спомним и стълбата на Свети Йоан Лествичник, наречена Лествица. По нея се изкачват хората, които започват да надживяват обикновеното, материалното, преходното и се отдават на духовното.

Ние сме възпитавани, че трябва да вземем подходящо образование и професия, за да работим и да печелим добре, за да можем да се възползваме от по-лъскавите и по-луксозни материални придобивки.  С такава нагласа и днес живеят много българи. По телевизията бяха показани толкова много злоупотреби и кражби на средства от Еврофондовете за лични облаги от длъжностни лица.

Всъщност нещата не стоят по този начин. Праведният живот и успехите в професията се отнасят към духовния напредък на хората. Материалните придобивки са само помощните средства в живота. Но и те са огромно изкушение, на което малко хора успяват да издържат и да не паднат от Лествицата.



Човек не трябва да завижда, че друг кара скъпа кола, купена с откраднати пари, а да го съжалява, че се е поддал на изкушението и не е проявил силна воля и характер, за да не сгреши.

nelly
Нели е заобиколена от Ангели. Тези ефирни кръгове не са следствие пречупване на светлината в обектива, а проявление на Ангелите,  обясни лично Нели Конуей Сн: Nelly Coneway
lestvica
Независимо, че на Лествицата от манастира в Синай са изобразени монаси, всеки един от нас се изкачва ежедневно по нея, защото духовното израстване е част от живота на всеки човек

Без да си даваме сметка, по пътя на духовното израстване върви всеки един от нас, не само  монахините, монасите и духовниците.

Зад привидните проблеми, пред които ежедневно се изправяме и от които не рядко ни писва, се крие много по-дълбок смисъл, за който започна да се говори открито в последно време.

Духовен напредък могат да направят само хората с висок морал, без значение дали са бедни, средна класа или богати.

Като начало на духовния напредък са ни дадени 10-те Божии заповеди, които представляват един изключителен морален кодекс.

Който се придържа към тях, ще си спести много ненужни грехове. Няма да се забърква в безсмислени от духовна гледна точка действия като убийство, кражба, изневяра, завист, злоба,  а ще се концентрира върху собствената си съдба и нейната реализация.

Тук не става дума за егоизъм, а реалистичен поглед върху живота на Земята.

Освен трудните и хубавите моменти, човек трябва да бъде отворен да помага на хората в беда, да бъде съпричастен към чуждата мъка и нещастие. Да бъде готов да откликва и да помага, при реална необходимост.

Не забравяйте и онова, което ни съветва Алена – не правете непоискано добро, защото ще ви се върне зло.

rilski-ivan
Чешмата под скалата на Свети Йоан Рилски Сн: Nelly Coneway
rilski
Плочата до чешмата Сн: Nelly Coneway

Докато човек реализира своя живот с всички хубави и трудни моменти,  той често има нужда от подкрепа.

Ние сме научени да търсим живите хора за помощ – да ни дадат пари на заем, да ни намерят работа, да ни свършат друга физическа работа.

Има много ситуации, при които дори и живите хора с огромна власт и връзки не са в състояние да ходатайстват или да помогнат.

Българите през последните 25 години се научихме да ходим в църква и да търсим помощ от Духовните и напреднали души – Пресвета Богородица, Иисус Христос, многото български и световно известни светци.

От Библията научаваме, че всеки човек има свой Ангел хранител, който му е зачислен  от Всевишния, за да му помага.

Затова ние трябва да се научим да търсим помощ и от своите Ангели.

Понеже Ангелите са безплътни духовни същества, а все още много хора не са развили способност да ги усещат или да ги виждат, първо трябва да се научим да ги откриваме чрез знаците, които ни оставят.

Както припомни Нели Конуей, числото 7 е Божествено. За него говори и Учителят Петър Дънов.

Когато влезете в църква да се молите за нещо, на излизане огледайте номерата на колите около вас. Ако видите 7 или 77, значи вашата молитва е била чута и е приета.

Обърнете внимание на първия телефонен номер, който набирате след като сте излезли от църква или който ви звъни. Ако в него има 7 или 77,  всичко е наред.

За българите в България Нелу Конуей предлага нагледен пример за Божията намеса и закрила.

Под скалата, на която се е молел Свети Йоан Рилски, станал Чудотворец, има чешма и цитат от Евангелието на Матей. Вижте снимката и Божия знак.

А относно Свети Йоан Рилски, той е бил наричан Ангел още, докато бил жив и оглавявал монашеското братство.

Не случайно неговите мощи  са запазени нетленни и са извършили милиони чудеса.

След като се научите да откривате Божествените и Ангелските знаци около вас, след време ще се научите да виждате и Ангелското сияние във въздуха.

Не забравяйте нещо много важно. Ангелите спазват Божии закони и се подчиняват на Божиите повели.

Ангелите нямат право да се намесват в човешката съдба ако не бъдат помолени за това.

Това важи и за всички Светци.

Когато Ангелите и Светците са ви помогнали, вие сте длъжни да им благодарите за помощта.

Вероятно сте чували за Свети Серафим Соболев от Руската църква в София. В криптата на храма почиват неговите Свети чудотворни мощи.

Там има оставена хартия и химикалки, за да могат вярващите да напишат своите молби и желания, а Свети Серафим да им помогне да се сбъднат.

Още за същността на числата можете да научите и от книгата на Дорийн Върчу  „Ангелски числа“.

 

сподели бутон

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Ангелска благодарност за теб и светлината в душата ти.Божествена любов да струи в семейството ти завинаги.Обичам те много.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.