Ето как да се справите с подуването на лицето, корема и краката

0
388

До този проблем могат да доведат редица фактори

Подуването на лицето, корема и краката съвсем не е проблем за подценяване.

подуването на лицето
До този проблем могат да доведат редица фактори

За никого не е тайна, че тялото на човека е съставено от 60-70% вода. Близо 2/3 от това количество вода се намира във вътрешността на клетките. Останалата част пък е разположена в междуклетъчното пространство.

Именно поради нарастване обема на течността в междуклетъчното пространство се стига до подуването на лицето, корема или краката.
Отоците са доста сериозен проблем, който в никакъв случай не бива да бъде подценяван.

Задължително посетете личния си лекар, който да ви насочи към специалист, а той на свой ред да установи първопричината за тези отоци.
Разбира се тя също не трябва да се пренебрегва, тъй като в зависимост от нея се определя и лечението.



До подуването на лицето, корема или краката могат да доведат редица проблеми като на пример с вените, бъбреците или щитовидната жлеза. Ако често пъти прекалявате с приетото количество храна и течности, трябва да знаете, че този факт също може да доведе до подуване.

За да се избавите от подуването на лицето, корема или краката, е добре да направите някои промени в живота си. Ето на какво трябва да наблегнете:

ХРАНАТА
Именно тя е първата промяна, която трябва да направите, започвайки от солта и рафинираните въглехидрати. Едва ли е нужно да обясняваме, че е най-добре да ги изхвърлите от менюто си. Като начало се опитайте поне да сведете консумацията им до минимум. Освен това забравете за пикантната храна и късната вечерна закуска. Не яжте нищо непосредствено преди сън. Не трябва да сте приемали храна и поне два часа преди това.

ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ
Подуването на лицето, краката и корема е сигнал, че тялото ви се нуждае от повече пресни зеленчуци, билки и плодове. Наблегнете на храните, богати на калий и магнезий.

ВОДА
Често пъти хората, които са станали жертва на подуването в различни части на тялото се отказват от приема на вода, без да осъзнават, че по този начин не си помагат, а утежняват още повече проблема.
Всеизвестен е фактът, че един възрастен човек трябва да приема по около 2 литра вода дневно. Приемът обаче трябва да става постепенно през деня, а не наведнъж и то вечерта.
Хората, страдащи от сърдечна недостатъчност и бъбречни проблеми трябва да съгласуват приема на вода със специалист.

ДВИЖЕНИЕ
Едва ли има някой, който да не знае, че заседналият начин на живот нанася огромни вреди върху здравето, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.