Той лекува душата и тялото! (Единственият поп и доктор живее в бг село)

0
484

Той е и доктор, и свещеник

Едновременно е и свещеник, и лекар. И живее в българско село. Каза се д-р Иван Иванов, и е хем доктор, хем поп. Познат е на съселяните си и като отец Йоан.

доктор
Той е единствения доктор и поп в едно

Той е единственият, който носи под една мишница две тежки дини-на медицината и на религията.

Д-р Иван Иванов или отец Йоан продължава да лекува повече от 650 пациенти в село Драганово, община Горна Оряховица.

На 46 години е и живее изключително скромно. До обяд слага бялата престилка и слушалката.



Пациентите му го обичат, защото е изключително внимателен като доктор, а диагнозите му са точни.

Които се потвърждават от последващите изследвания. След това слага расото и служи в местния храм „Свети Пророк Илия”.

Жителите на селото го наричат отче-докторе или доктор-отче и му имат пълно доверие. Защото той цери и физическите им, и душевните му болки.

Роден е в Горна Оряховица, точно на Великден. Завършва техникум по електротехника. От ранните си години се интересува от функциите и възможностите на мозъка.

Завършва медицина с пълно отличие в университета в Плевен. Дипломира се през 1995 година и започва да практикува с търговишкото село Изворово.

По-късно се мести в Монтана със семейството си. А през 2000 г. се установява в село Драганово, където работи и до днес. Душата му се преобръща, когато е студент трети курс по медицина. Отива на църква.

И чете Библията. Открива, че стремежа да разгадае мозъка и неговите възможности противоречи на религията.Ръкоположен е за йеромонах от Великотърновския митрополит Григорий в Дряновския манастир.

И приема духовното име Йоан. Първоначално искал да се откаже от лекарската професия, но неговия духовен наставник го съветва да продължи да лекува пациенти. Открива каква травма на хората е нанесъл атеизма.

Участвал в Международна конференция по семейна медицина, на която представил доклад за мястото на религията за комплексното лечение на болните.Подходът отдавна е известен в Гърция и дава отлични резултати.

Живее в малка къща в храма „Светни Пророк Илия” и плаща наем. Той е и доктор, и свещеник, и медицинска сестра, и чистач, и всичко. Лекува и неосигурените пациенти, защото християнството повелява да не се изоставят в беда.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.