Невероятно! Най-дългият сериал в историята е…

0
986

Има един сериал, който чупи всички рекорди по дълготрайност!

Теленовелата е сериал, който умира много трудно. Много от тях са се снимали десетилетия наред и продължават дори да се снимат и до днес.

сериал Пътеводна светлина
„Пътеводна светлина“ е най-дългият сериал в историята

Има един шампион обаче, който обира точките в това отношение. Той се излъчва 72 години, което е уникално.

Неговото име е „Пътеводна светлина„. Да, точно така, няма „Дързост и красота“, няма „Докато свят светува“, най-дългият сериал е „Пътеводна светлина“.

Той стартира през далечната 1937 г., но тогава е радиошоу по NBC. През 1952 г. шоуто влиза в телевизията. Започва да се излъчва по CBS.



От тогава до 2009 г. „Пътеводна светлина“ се излъчва всеки ден в САЩ, а впоследствие започва да се излъчва и по цял свят. Успехът на този сериал е несравним, защото е първият от такъв тип и с такава мащабност.

Теленовелата приключи официално на 18 септември 2009 г. Вече над 8 години остава само споменът за този сериал, влязъл в домовете на милиони хора.

Причината той да изчезне от ефир е нисък рейтинг. Сапунката вече не можеше да си избие разходите и от телевизията се принудиха да я спрат.

От „Пътеводна светлина“ обаче са тръгнали кариерите на доста известни днес актьори. Сред тях са Кевин Бейкън, Джеймс Ърл Джоунс, Калиста Флокхарт и др.

Сериалът се запази 72 години в ефир. Има цели 57 сезона и 15 762 излъчени епизода.

Името на този проект е записано в Книгата на Гинес. Там е отбелязан рекордът му, защото скоро няма изгледи да бъде подобрен. „Пътеводна светлина“ е истинска реликва в американската телевизия.

В България обаче сериалът не успя да оцелее дълго. В началото на 90-те години беше истински хит по БНТ, но след това бе свален от екран и заместен с „Дързост и красота“.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.