Ето му я цаката на прочутия стек тартар (по-лесно от очакваното)

0
1296

Този стек тартар сме го чували от години, но не знаехме, че е така лесен

Предлагаме ви рецептата за прочутия и харесван по света стек тартар. Колко пъти сме го чували, но сме си мислили, че е много трудно за приготвяне и не е за нас. Е, нищо подобно. Само прочетете и сами ще се уверите.

стек тартар
Ето как се прави известният и любим по света стек тартар

Трябват ни два жълтъка, две лъжици горчица, четири броя филе аншоа, четири лъжички кетчуп, една лъжичка сос Уорчестър, една лъжичка сос Табаско, четвърт чаша зехтин, 30 грама коняк, една глава лук, две лъжици каперси, 60 грама кисели краставички, 600 грама телешка кайма, 600 грама картофи, магданоз, шест филии хляб, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си поставим в една голяма купа жълтъците и към тях да добавим аншоата и горчицата. Разбъркваме хубаво и после слагаме също катчупа, заедно със сосовете Уорчестър и Табаско. Отново разбъркваме и прибавяме черния пипер.

След това бавно си добавяме вътре коняка и зехтина като отново хубаво разбъркваме всичко, за да се превърне в хомогенна смес. Киселите краставички си ги нарязваме на ситно, както и каперсите, лука и магданоза. Заедно после ги прибавяме към основната смес.



Телешката кайма също си я слагаме при ароматната ни смес като много хубаво омесваме с ръце. След това си разделяме сместа на шест равни части като може да използваме за целта специалните формички.

Щом са готови и оформени добре, тези стекове Тартар се сервират веднага, а за гарнитура им вървят отлично пържени картофки и препечени филийки. Знаем, че мнозина ще се намръщят при мисълта, че каймата няма да е минала през фурната.

Уверяваме ви, че е много вкусно, дори и да не ви се вярва. Но ако все пак не искате да консумирате в сурово състояние, то нищо не пречи да си ги пекнете леко и тогава да ги поднесете на трапезата. Също ще станат уникални.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.