Тези десертчета Нанаймо са любими на цяла Канада: Ето как се правят! (няма да може да им се наситите, много вкусни)

0
501

Тези десертчета Нанаймо са запазена марка на Канада, но се правят отлично от всеки

Предлагаме ви рецептата за чудните десертчета Нанаймо, които са любими на цяла Канада. Защо пък да не си ги направим и ние у дома?! Още повече, че са много лесни и още по-вкусни.

десертчета Нанаймо
Веднъж ги опитайте тези канадски десертчета Нанаймо и ще видите какъв разкош са

Трябват ни 220 грама масло, четвърт чаша захар, шест лъжици какао, едно яйце, седем лъжици прясно мляко, една ванилия, две чаши галета, една чаша кокосови стърготини, една чаша орехови ядки, едно пакетче пудинг ванилия, една чаша пудра захар, два броя натурален шоколад.

Първо трябва да си смесим 150 гр. масло заедно с какаото, яйцето, кристалната захар, една лъжица мляко и ванилията. Смесваме ги в един дълбок тиган и загряваме на средна температура. Бъркаме докато се сгъсти и отстраняваме от печката.

След това вътре си добавяме орехите, галетата и настъргания кокос. Тази смес си я разстиламе в една тавичка и я оставяме да се охлади. А през това време ние пък си правим втория слой на тази вкусотия.



Това става като смесим 50 грама от маслото с останалото прясно мляко, пудрата захар и пудинга. Бъркаме, за да се получи гладка смес и я разстиламе върху първия слой, който вече е в тавата. Оставяме си пак настрани за около 45 минутки.

Натуралния шоколад и останалото масло си ги разтапяме в микровълновата за минутка и половина, бъркаме ги и ги слагаме пак в нея за още само 30-ина секунди.

После си разстиламе и последния трети слой на десерта и охлаждаме в хладилника за поне час. Когато видим, че десертът е вече добре охладен, си го нарязваме на парченца и сервираме. Става нещо уникално вкусно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.