За Никулден: Оближете си пръстите с този уникален рибен пай! (различен и страшно вкусен)

0
421

Този рибен пай се прави много лесно и няма начин да не ви се получи перфектно

Предлагаме ви рецептата за чуден рибен пай за Никулден. Вместо традиционните си ястия, зарадвайте себе си и близките си с нещо различно и уникално вкусно. Винаги се получава перфектно, а се прави и толкова лесно.

рибен пай
Чуден, просто чуден става този рибен пай

Трябват ни 500 грама риба, пет картофа, три чаши прясно мляко, три лъжици краве масло, две чаши зеленчуков микс, един дафинов лист, десетина броя черен пипер на зърна, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на малки парченца рибата – най-добре е ако са от филе на бяла риба. След това в прясното мляко си слагаме черния пипер на зърна, дафиновия лист и солта.

Поставяме в него и самата риба като я варим около 10-15 минутки – зависи от това колко са големи парчетата. Не бива обаче в никакъв случай да се разваряват.



След като рибата е готова, си я преместваме в един съд да печене, тавичка най-добре. Зеленчуците си ги задушаваме в част от маслото, като може да ползваме и зехтин вместо масло. Подходящи са известните замразени миксове от грах, моркови, царевица.

Задушаваме зеленчуците, посоляваме си ги на вкус и също ги добавяме към рибата в тавата. След това си сваряваме картофите и ги намачкваме хубаво на пюре, а после ги смесваме с млякото, в което е вряла рибата. Слагаме и останалата мазнина – маслото или зехтина.

Готовото картофено пюре си го разстиламе върху рибата и зеленчуците мвого внимателно. Пъхаме във фурната, където печем вкусотията за около десетина минутки или докато хване апетитна златиста коричка.

Да знаете каква разкошотия става този пай, пръстите ще си оближете. А и е много бърз и лесен, както и по-разнообразен от пълнения шаран и други видове рибни ястия, които сме правили досега.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.