Така се прави великолепен млечен коктейл по английски (ето как се глезят лордовете)

0
264

Този млечен коктейл по английски е известен във Великобритания от години

Предлагаме ви рецептата за чуден млечен коктейл по английски. Известен от години в кралството, той е любим не само на лордовете, но и на обикновените хора. Е, нека все пак да си представим, че сме в кралския двор като си пийваме от него.

млечен коктейл по английски
Наистина е много вкусен и ароматен този млечен коктейл по английски

Трябват ни 400 грама прясно мляко, 20 грама захар, два жълтъка от яйца, 80 грама коняк, съвсем мъничко индийско орехче.

Първо трябва да си разбием с миксер жълтъците от яйцата заедно със захарта. Разбиваме, докато сместа ни не стане на хубава пяна. След това в нея си добавяме мъничка щипка индийско орехче и коняка.

Пинизът е да прибавим коняка по малко и на капки, а накрая след него добавяме малко по малко и прясното мляко. Докато правим всичко това не спираме да бъркаме енергично.



След като напитката ни е готова, започваме да си я наливаме във високи чаши. Които обаче предварително сме изстудили много хубаво в камерата на хладилника или фризера.

Във всяка чаша си пускаме и по едно кубче лед, а при добро желание и повече фантазия можем да украсим коктейла с парченце от любимия си и подходящ плод.

Този английски коктейл се поднася след вечеря на гостите и се пие обикновено със сламка. Не знаем за англичаните, но на нас българите със сигурност ни се услади много. Лесен е и може честичко да се глезите и сами у дома с него.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.